Класът на иноваторите. Това сме ние – 12 а

Много сме, различни сме, с многостранни интереси, емоции и желания, но сме заедно и единни в многообразието.
Ежедневието в нашия клас започва винаги с това да сме заедно, независимо къде сме.
Имаме разностранни интереси. Обичаме технологиите и училището ни даде огромната възможност да развием своята креативност и въображение, даде ни възможност да се изявим, както сред нашите съученици, така и пред по-широка публика. Във всеки проект влагахме фантазия и творчество и това може да се види във нашите творения - иновативни флаери, плакати и филми.
Обичаме спорта - завоювахме невероятно много медали с отбора по хандбал – момичета и момчета. Обичаме науката - през годините в училище участвахме в различни инициативи, заедно с нашата класна. Спечелихме проект „Младши посланици на ЕС“, участвахме в дебати на интересни теми. Бяхме част от различни екологични проекти, а при представянето на един от тях имахме гости от Финландия. Благодарение на нашите учители по английски език и нивото, на което изучаваме езика, успяхме да представим достойно нашата работа, училището и собствените си възможности, което предизвика възхищението и провокира интереса на чуждестранните ни гости. Участвахме в различни проекти за здравословно хранене и природосъобразен начин на живот и споделихме своите знания и опит с малчуганите от подготвителната група в училище. Ех, че купон беше – върнахме се в детските години. Беше невероятно!
Трудно е да повярваме колко бързо отлетя времето – сякаш вчера бяхме част от редиците в училище, гледахме каките и батковците и си представяхме, че сме на тяхно място. Някои от нас откриха тук добри приятели, други откриха себе си, възможностите си, уменията, талантите си, но всички заедно успешно стигнахме до финала.
А най-голямата заслуга за това има нашата класна – г-жа Красимира Христова, или както си я знаем ние – МАМА. Да си учител е призвание, отговорност, любов към това, което правиш и най-вече към децата. За нея винаги е било важно да открие правилния път към всяко дете – интересите му, мечтите му и да развие потенциала му. Като преподавател по Биология и здравно образование винаги се е стремила да ни покаже удивителния свят, който ни заобикаля, да развива страстта ни към всичко, да ни подкрепя и вдъхновява.
Стараехме се през годините да бъдем един от най-вдъхновяващия клас, за да не я разочароваме. И ето ни днес – хора, изпълнени с цели, желания и мечти. Хора с разностранни интереси, идеи и емоции, които винаги ще носят Славейковския дух в сърцата си.
Пълната шестица на Живко Христов на матурата по английски език е поредната отлична оценка за чуждоезиковата ни школа и не е изненада за никого. Това е момчето, което не само говори, но и мисли, мечтае, планира бъдещето си на езика на Шекспир. Макар че не се вълнува от поезия, въображението му провокира преподавателката му по английски език, Елка Митева, да очаква с нетърпение поредното есе. Защото в есетата си Живко освен, че демонстрира перфектно владеене на езика, подкупва с чувство за хумор и нестандартно мислене. Гордост за всички нас са и останалите резултати на матурите, постигнати при едни извънредни, уникални и стресиращи обстоятелства.
Ние винаги ще бъдем различния випуск, учениците, които не седнаха в последния си ден на ученическата скамейка, които отброяваха до 12 в един пуст училищен двор. Макар днес да няма дневници, оценки, закъснения, отсъствия, изпитвания, трудно ни е да си тръгнем. Тук остават много прекрасни спомени и част от нашите сърца. Ние сме 12 a - класът на иноваторите! Училището ни даде идеята, но посоката и начинът на реализация е моя, твоя, наша. И ако трябва да избираме отново – това е нашето място, никое друго. Различното, иновативното училище. Училище за реализиране на мечти.
Тук намира своята реализация и Еркан Керим – момчето, на което училището дължи не един плакат, не една покана за събитие, не едно мултимедийно представяне. От малък е очарован от света на технологиите и се занимава с графичен дизайн. Първите плахи опити са рисунки на лист хартия, но навлизайки в дебрите на дигиталния свят, открива необятните му възможности. Креативен, изключително прецизен, той развива око за оформления, симетрия, решетки и линии. За него винаги е било достатъчно да има идея, която да развие по най-блестящ начин и да я превърне в оригинален продукт. Смята, че дизайнът и брандингът са от огромно значение днес, но мечтите и амбициите му са свързани /едва ли случайно!/ с биологията и желанието му да се занимава с фармацевтика - област, която дава възможност за развитие в много аспекти. Фармацевтът е най-близкият до хората здравен специалист. А научиш ли се да правиш добро, значи си научил всичко!

Comments are closed.