ИЗПРАЩАНЕ НА ВИПУСК 2013 Г.

На 14.05.2013 г. славейковци отпразнуваха последния учебен час на абитуриентите от випуск 2013. Пред развълнуваните погледи на своите учители, родители и приятели завършващите изслушаха поредния урок, подготвен за последния им учебен час не от учител, а от единадесетокласниците. Участниците в клуб „Език мой” бяха включили в сценария си много красиви пожелания, интересни въпроси за училището и живота и забавни гатанки, за да проверят познават ли зрелостниците своите учители и готови ли са за тестовете на живота.

Поздрави към младите принцеси и принцове поднесоха Ростислава Стефанова от Арт център „Палитра”; Детски хор „Маестро Захари Медникаров”; Велизар и венцислав от Ансамбъл „Добруджа”; Григор и неговата рок банда; Дани, Петя, Моника, Нели, Ина, Илиян и Наско с танците си.

Абитуриентите връчиха на славейковците си десет правила на „Изстрадалия езичник”, от които десетото- „Няма нужда да си непремнно луд, за да учиш в СОУ „П. Р. Славейков”. Това е просто въпрос на престиж!” – Взриви залата и бурни аплодисменти и възгласи „Сла- вей- ков” огласиха квартала.
Тържеството завърши с благодарствени слова към учителите от дванадесетокласниците и мъдри благопожелания от директора – г-н Георгиев.

С рози и свитъци в ръце красивите момичета и момчета, пеейки своята „Клетва”, преминаха през плиснатата им от Директора за успех вода, за да приключат с хора своя последен училищен ден и да преминат в първия ден от своя нов живот, запомнили урока си:
Върви така, че диря да личи,
по дирите ти други да преминат!

Comments are closed.