Двама педагози от СУ „П. Р. Славейков“ с престижни награди в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май директорът на СУ „П. Р. Славейков“ г-н Георги Георгиев бе удостоен с наградата „Неофит Рилски“, която се присъжда от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.
За заслуги в образованието с грамота и плакет бе наградена и г-жа Яна Ангелова, дългогодишен преподавател по Български език и литература в нашето училище. Отличието заслужено увенчава една кариера, отдадена на децата и множеството успехи, доказателство за което са постиженията на олимпиади по БЕЛ и ежегодните добри резултати на нашите ученици на матурите.
Наградата на г-жа Яна Ангелова бе връчена от кмета на Добрич Йордан Йорданов. Слово за празника произнесе емблематичният български учител Теодосий Теодосиев. „В началото на историята е Словото, така, както в началото на астрономията е Големият взрив“, започна своето поздравление един от най-успешните преподаватели по физика. Той напомни, че днешните ученици трябва задължително да прочетат 1000 книги до 9 клас, за да опознаят думите и да усвоят понятийния апарат. Това ще им помогне да разбират правилно и най-сложните задачи и уроци. Теодосий Теодосиев спомена имената на свои ученици - водещи учени, преподаватели и изследователи в света, които са тръгнали от любопитството към знанието и от малка България. „Трябва да се гордеем с децата, които имаме, защото сме сред водещите държави, които имат своите абсолютни шампиони в областта на точните науки. Ние отдавна сме част от духовния милиард на света, време е да станем част и от материалния“, завърши Теодосий Теодосиев.

Comments are closed.