Директорът поздрави бронзовите ни медалисти по хандбал

Директорът на училището, г-н Георги Георгиев, поздрави специално отбора ни по хандбал – юноши 8 – 10 клас, носители на бронзово отличие от републиканските финали на ученическите игри. Г-н Георгиев благодари на момчетата и на техния треньор Красимир Станков за сърцатата им игра и за извоюваното трето място и им пожела нови спортни върхове в следващите изпитания.

Финалите на ученическите игри се проведоха от 8 до 10 юни в зала „Русалка”. В първия мач славейковци надиграха отбора на ЕГ – Пловдив, с 18:11, разгромиха тима на НПГПТО – София с 27:18, но загубиха полуфинала срещу ЕГ – Хасково, само с два гола разлика: 18:20.
В двубоя за бронзовите медали славейковци победиха изразително ЕГ – Пловдив, с 28:20 и заслужено се изкачиха на почетната стълбица.
Голмайстор на турнира е Евгени Стойчев от СУ „П. Р. Славейков”, с 47 точни попадения. Евгени получи място и в идеалния отбор на игрите.
„Това е най-доброто класиране на този отбор. Благодаря на всички момчета за всеотдайната игра и отличното представяне”, каза треньорът на славейковци Красимир Станков.


Comments are closed.