Директорът награди изявените славейковци

В навечерието на най-българския празник - 24 май, директорът на СУ "Петко Рачов Славейков, г-н Георги Георгиев, връчи ежегодните отличия в областта на образованието, изкуството и спорта на над 70 изявени талантливи славейковци от 1 до 12 клас, в присъствието на техните родители и преподаватели.
„Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, утвърдил се като най-светлия, най-българския празник! 24 май е денят на знанието, на просветата, на духа!
Уважаеми родители, благодарим Ви за избора! Благодарим Ви за доверието! Благодарим Ви, че всички заедно сме част от голямата идея да градим един по-добър свят! Гарантираме Ви, че училище „Петко Рачов Славейков“ е най-добрата и качествена инвестиция за образованието и доброто бъдеще на Вашите деца!
Скъпи ученици, поздравяваме Ви за Вашите победи! Благодарим Ви за труда, за волята и за отговорността! Гордеем се с Вашите постижения! Винаги учете и работете така – амбициозни и упорити. Търсете силата на мъдростта, живейте истински, смислено и достойно.
Скъпи колеги, благодаря Ви за професионализма, за усилията и търпението, с които напътствате, учите и обичате своите ученици!
Честит празник на духовността, уважаеми гости, скъпи ученици и колеги! Желая оптимизъм, сила и воля за постигането на още по-големи успехи!”, заяви в приветственото си слово г-н Георгиев.
Специално внимание бе отделено на абитуриентите, които напускат училищния живот и се втурват в бъдещето, отлично подготвени и знаещи. Гордеем се с Василена Диянова Андонова, с Фиджем Нурхаят Фикрет, с Драгомир Пламенов Драганов, с Димитър Иванов Димитров.
Гордеем се и с отборите по хандбал, лека атлетика, бадминтон, донесли много спортни успехи на училището ни през изтеклата учебна година.
Поздрав за всички славейковци поднесоха Михаела с изпълението си „Скерцо“ от Александър Райчев на пиано, Димитрина Германова с песента „Все така“ и Максим с „Хей, мама“. А нашите невероятни танцьори от „Добруджански ритми“ със сърцатата си игра взривиха публиката и си спечелиха заслужени аплодисменти.

Comments are closed.