Дипломиране на випуск 2022

Зрелостниците на СУ „П. Р. Славейков“ получиха дипломите си

С вълнуваща и стилна церемония в актовата зала на СУ „П. Р. Славейков“ бяха връчени дипломите на поредния успешен випуск на училището. 27 прекрасни момичета и момчета поеха по пътя на своето ново житейско начало. Випуск 2022 приключва средното си образование с много добър среден успех – над 5.

Славейковци показаха отлични резултати на матурите. Средният процент от максималния брой точки на матурата по БЕЛ е над 10 пункта по-висок от постигнатото от учениците в област Добрич и близо 5 пункта над средното за страната. Подобна е статистиката и при изпитите за втори ДЗИ. Резултатите на матурата по английски език са напълно очаквани, предвид отличната подготовка на учениците ни по чужд език - по-високи с 8 пункта на регионално и с 6 - на национално ниво. Не са изненада и постиженията на ДЗИ по биология и здравно образование, които надвишават постигнатите в област Добрич с 4 пунктa, а съизмерването на национално ниво бележи ръст от 1 пункт. Успехите са плод на дългогодишна работа от страна на учители, ученици и родители. БРАВО, момичета и момчета от Випуск 2022 на СУ „П. Р. Славейков”!

10 са отличниците на випуска! Честта да получи първа своя документ за зрелост имаше пълната отличничка Станислава Сарандева, постигнала общ успех 6.00 от дипломата за средно образование. Нашето момиче е и носител на множество медали и престижни награди от национални и международни състезания по плуване. За постиженията си за издигане авторитета на училището Станислава бе удостоена с почетен плакет и парична награда. Грамоти, благодарствени писма до родителите и поздравителни адреси за цялостен принос и утвърждаване авторитета на СУ „П. Р. Славейков“ бяха връчени и на останалите отличници на випуска. „Благодарим Ви за отговорността и амбициозността, с които превърнахте триумфалните завоевания в традиция. Гордеем се с Вас!“, се казва в тях.

„Скъпи момичета и момчета! Пред вас сега е зрелостта. Да бъдеш зрял не означава, че вече си съвършен и няма какво повече да научиш. Училището свърши, но животът, който ви предстои, е най-могъщият учител. Продължавайте да учите и се стремете всеки следващ ден да сте нова, по-добра версия на себе си!“ бяха последните думи на развълнувания класен ръководител, г-жа Елка Митева.

„Превръщайте трудностите в победи, а мечтите в реалност! Помнете – успехът се крие в самите вас! Бъдете истински и успешни хора!“, пожела от своя страна директорът, г-н Георги Георгиев.

С много усмивки, прекрасно настроение и последни снимки за спомен приключи тържествената церемония, а зрелостниците дадоха обещание да съхраняват с чест и достойнство името на училището и заявиха, че завинаги остават горди Славейковци! На добър път в живота и попътен вятър, випуск 2022!

Comments are closed.