Американският посланик на посещение в СУ „Петко Рачов Славейков“

По стара българска традиция, с хляб и сол, в СУ „П. Р. Славейков“ посрещнахме американския посланик, г-жа Херо Мустафа. Още на входа на учебното заведение наши възпитаници в народни носии приветстваха гостите с „Добре дошли“. Поводът за посещението е мащабен ремонт, на стойност 280 000 лева, осъществен по проект „Училище за устойчивост“. Основно е реновиран южният корпус на сградата, в който се намират актовата зала и физкултурният салон. Проектът бе осъществен в рамките на месеците юли-септември в резултат на съвместните усилия и партньорство между Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, Отдела за военно сътрудничество към Американското посолство и екипа на Средно училище „Петко Рачов Славейков“. Приоритетно в проекта са включени дейности за подобряване на енергийната ефективност и противопожарна безопасност.

На кратка, тържествена церемония в актовата зала на училището гостите бяха впечатлени от изпълнението на вокалната група с ръководител г-жа Светлана Димова. Г-жа Мустафа поздрави децата и поднесе подаръци на всеки. 

По време на кратка работна среща, посланикът изрази задоволство от успешно реализирания съвместен проект и приветства усилията на училището, свързани с устойчивото развитие. Директорът на училището, г-н Георги Георгиев, представи резултатите от изпълнението на дейностите по проекта.

Гостите посетиха и учебни часове – във втори и трети клас, по изобразително изкуство и английски език. По време на непринудената среща американският посланик разгледа рисунките и разговаря с децата.

Посланик Херо Мустафа благодари на г-н Георгиев за гостоприемството.

Comments are closed.