Абитуриентите посрещнаха тържествено новото попълнение от 8 а клас

Новите осмокласници от профилираната паралелка „чужди езици“, със засилено изучаване на английски език, бяха тържествено посрещнати от абитуриентите от 12 а клас. Специално за случая бяха дошли и част от славейковци, випуск 2018.
Дванадесетокласниците приветстваха учениците от 8 а клас с обръщение и послание на английски език.
„Ние, учениците от 12 а клас, ви приветстваме с Добре дошли в нашето училище, в което някои от нас учат от 12, а други от 4 години. Учителите в училище „Славейков“ ни дават много знания чрез предметите, които изучаваме. През тези години се изградихме като личности с разностранни интереси. Гордеем се да се наричаме славейковци. Благодарение на учителите успяхме да овладеем английски език на много добро ниво.
Тези 4 години ни изградиха като едно голямо семейство, в което се учим освен на знание, на уважение и любов. Всяка година помъдряваме, ставаме по-отговорни към себе си и към другите. Три предмета не са включени в училищната програма: толерантност, всеотдайност, човечност. Пожелаваме ви от тук до 12 клас и тях да изучите. Желаем ви успешна нова учебна година в училище „Славейков“, бе посланието на по-големите към по-малките славейковци.
Осмокласниците изгледаха филм, създаден специално за тях, и получиха малки индивидуални подаръчета.
Директорът Георги Георгиев поздрави новия 8 а клас с първия учебен ден и пожела на учениците много здраве, желание за много знания и успехи в училище.
В срещата се включиха и десетимата славейковци от випуск 2018, които успяха да дойдат на тържеството. Те гордо споделиха, че вече са студенти: един е във ВВМУ – Варна, специалност корабоводене; двама са във ВТУ; трима – в НБУ; един в Международен колеж – Добрич, един – в Техническия университет.
Студентите също се обърнаха с послание към осмокласниците, с което ги убедиха, че това са били най-прекрасните 5 години и ги посъветваха да се насладят на всеки миг, още от първия ден, защото тези 5 години ще минат много бързо в атмосферата на училище „Славейков“.

Comments are closed.