Абитуриентите ни получиха дипломите си

Абитуриентите ни от чуждоезиковата паралелка получиха тържествено своите свидетелства за зрелост. Усмихнатите млади хора огласиха с радостното си присъствие двора на училището, при строго спазване на санитарно-хигиенните мерки. Всеки наш випуск е уникален и неповторим. Випуск 2020 е прекрасен и талантлив и е първият, завършил средно образование след два месеца онлайн обучение, в условията на пандемия и извънредна епидемична обстановка. И въпреки трудностите, неизвестността и въпросите, нашите момчета и момичета нито за минута не се предадоха продължиха да учат и да следват целите си.

Резултатите са отлични – всички зрелостни от чуждоезиковата паралелка продължават образованието си във висши учебни заведения. Гордост за нашето училище е достойното представяне на матурите - една от деветте пълни шестици на матурата по английски език в област Добрич е на Живко Христов. Още 5 отлични оценки на втората матура имат нашите ученици. С отличен успех за средно образование завършват 3-ма ученици, сред които Еркан Керим, който получи и почетен плакет за разностранните си и многобройни изяви и издигане престижа на училището.
Директорът на училището, г-н Георги Георгиев, връчи дипломите на абитуриентите, с пожеланието „На добър час!“
„Не забравяйте да си вземете най-необходимите неща: търпението, любопитството, смелостта, трудолюбието, приятелството, уважението, толерантността, обичта и разбира се, усмивката! Както винаги съм казвала, усмивката отваря врати. Трупайте знания и опит, учете се, защото да се учиш, е все едно да плуваш срещу течението: щом спреш, отнася те назад! Успех и щастие, скъпи деца!“, бяха последните думи на класния ръководител, г-жа Красимира Христова, към бившите си вече ученици от 12 а клас.

Comments are closed.