5 028.60 лева се събраха за лечението на Нелиса Михайлова

5 028.60 лева е сумата, която бе събрана за около седмица в СУ „П. Р. „Славейков“ за лечението на Нелиса Михайлова от 11 а клас, която пострада при тежка катастрофа. По-голямата част от парите вече са преведени по банковата сметка на момичето.
В дарителската кутия, която бе поставена на входа на училището, са постъпили 3 036.60 лева. Фирма „Сладоледи Рафи” е дарила 330 лева. 418.90 лева са събрани в СУ „Свети Климент Охридски“, а 178.10 – в ПГ по туризъм „П. К. Яворов“.
На благотворителния концерт, който се проведе в понеделник, под мотото „Да протегнем ръка”, са събрани 1 064 лева.
На откритата спортна площадка в СУ „П.Р.Славейков” дойдоха над 400 славейковци от горен етап и приятели на Нелиса. В концерта взеха участие и бивши славейковци – Димитрина Германова и Неда Александрова, които зарадваха публиката с прекрасни изпълнения. Основен двигател на концертите за малките през деня и големия концерт от 19.15 ч., бе Димитър Димитров, също бивш възпитаник на училището, танцьор и хореограф на танците. С кратката, но емоционална програма учениците от горен етап изразиха своята съпричастност и готовност да помогнат и да предадат нататък доброто, което всеки от нас може да сътвори.
Концертът започна с песента „Ако си дал” на Емил Димитров. Водещи бяха Сълзина, Александра и Виктор от 10 клас. В концерта бяха представени песни, танци и скечове.
„Ако искаме, можем да намерим нещо добро навсякъде. Ако не го намираме, може да го направим. Няма непреодолими препятствия. Изпрати хубавата мисъл и не мисли за нейния път. Пусни я - тя ще иде, ще обиколи света и ще се върне при теб. Идва момент, в който осъзнаваш, че времето е ценно, здравето е важно, а това, което наистина има значение, е да обичаш и да бъдеш щастлив – останалото са подробности! Нека не чакаме… “световен ден”, за да бъдем добри, празник, за да обичаме и загуба, за да признаем чувствата си…! Светът вероятно ще е далеч по-поносим, ако обичаме и сме по-добри Всеки ден!” Тези послания отправиха водещите към всички съученици и приятели на Нелиса.

 

Comments are closed.