24 май в СУ „Петко Рачов Славейков”

24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, събра ученици, техните родители и учители в двора на СУ „Петко Рачов Славейков” на тържество, посветено на светите братя Кирил и Методий и на най-българския празник. Детски смях, много песни и танци огласиха майското утро, а всички ние осъзнахме, че именно езикът и любовта към него е това, което ни дарява със здрави корени и държи самочувствието ни на българи, защото езикът е преди всичко гордост и идентичност. Денят на българската култура и просвета и на славянската писменост пренесе за пореден път смисъла на буквите през вековете, оставяйки светли следи и много топлина в сърцата на всички.


В празничния 24 май директорът Георги Георгиев поздрави следовниците на Дядо Славейков с успехите, които постигат в знанието и науката, а на абитуриентите пожела на добър час, успешно да посрещат трудностите и да бъдат победители. „На този ден се прекланяме и пред учителите, които с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!”, каза още г-н Георгиев. Награди получиха изявени педагози и ученици.
Под звуците на безсмъртния химн на Кирил и Методий „Върви, народе, възродени”, ученици, учители и родители дефилираха на празничното шествие на площад „Свобода”, доказвайки, че 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.

 

Comments are closed.