150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ

СЛАВЕЙКОВЦИ СЕ ПРЕКЛАНЯТ ПРЕД АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

С възпоменателно честване на 150 години от гибелта на Васил Левски ученици и учители от СУ „Петко Рачов Славейков“ изразиха своята признателност към делото на Апостола. Денят е сред малкото дати в националната ни история, които ни обединяват и които ни дават основание не само за гордост, но и да се вгледаме в себе си, да осмислим извървения път и да потърсим ориентир за онова, което сме постигнали. Специална изложба подредиха учениците от прогимназиален етап в Галерията на училището, представяйки своя талант и доказвайки, че образът на Левски продължава да вълнува всяко следващо поколение. Под наслов „ Слово за Дякона Левски“ учениците от гимназиален етап подготвиха литературно-музикална композиция и сведоха глава в знак на свято почитание пред паметта на големия българин, който задава и днес мерките ни за достойно живеене, ориентирите как да бъдем личности и българи. Учениците от начален етап вдъхновено пяха, рисуваха и рецитираха, защото Апостолът е съвременник на всички възрасти, идеолог на всички епохи.

В навечерието на 18-ти февруари малките второкласници поднесоха цветя на паметника на Васил Левски, почетоха го с песен и със стихoтворения.

С минута мълчание ученици и учители изразиха своята признателност към българина, който ни завеща безпределната си любов към Отечеството. И днес образът на Дякона е най-светлият в българската история и всеки от нас може да открие онова, което иска да носи в сърцето си -  идеали, мечти, дела, неговият пример. Защото Левски принадлежи не само на историята, Левски ще бъде съвременник и на утрешна България – на новото, по-добро бъдеще.

ПОКЛОН ПРЕД ТЕБ, АПОСТОЛЕ!

Comments are closed.