123-ма първокласници прекрачиха за пръв път прага на СУ „П. Р. Славейков“

123-ма първокласници, разпределени в 5 паралелки, прекрачиха за пръв път прага на СУ „П. Р. Славейков“. Развълнуваните малчугани бяха посрещнати топло от своите учителки с питка, мед и китка здравец. Децата се зарадваха на модерните и уютните класни стаи, пълни с много подаръци.
За пореден път дворът на училището се изпълни от малки, големи и още по-големи момичета и момчета, от техните горди родители и учители за тържественото откриване на новата учебна година. По традиция в 09.00 ч. всички посрещнаха знамето на СУ „П. Р. Славейков” и проследиха издигането на националния флаг под звуците на химна на Република България.
В приветственото си слово директорът Георги Георгиев заяви: „Отново е първият учебен ден, най-цветният и изпълнен с усмивки ден от годината. Днес българското родно училище приютява всички нас, за да влее нови сили в изконната българска ценност към просвета, знание и духовност. Скъпи първокласници, този ден е много специален за вас. Днес вие прекрачвате за първи път училищния праг. Подайте с вяра и доверие ръка на своите учители, които ще ви поведат по пътя на знанието и мъдростта. Това е първата ви стъпка по пътя към успеха! Знайте, че в живота успяват само умните и трудолюбивите и затова не пестете своите сили, бъдете добри и отговорни.“
Г-н Георгиев се обърна и към останалите славейковци с призив да приемат времето си в училище като възможност за самоусъвършенстване, а учителите си – като свои верни спътници и приятели.
Своите пожелания в този първи ден от учебната година отправиха и Красимир Кирилов – областен управител на гр. Добрич, Горан Панов – главен експерт „Училищно образование“, Надежда Петкова – общински съветник, Мая Димитрова – общински съветник и майор Генади Генов заместник - началник на Военно окръжие Добрич.
Габриела Димитрова и Симона Тодорова поздравиха славейковци с музикални изпълнения, а възпитаници на училището, участващи в ансамбъл „Добруджа”, подариха на всички уникален букет от добруджански фолклорни танци.
По традиция първи в училището влязоха първокласниците и техните учители, приветствани от прекрасния ни мажоретен състав, носител на престижни конкурси и фестивали.
За първи път в гимназиален етап влязоха и най-малките от големите - нашите осмокласници. Те бяха последвани от учениците от XII клас, за които това бе първият последен учебен ден в любимото училище. Зрелостниците бяха подготвили специална изненада за осмокласниците и споделиха с тях ценни житейски уроци.

Comments are closed.