111 години СУ „Петко Рачов Славейков“

Нашето училище отново чества своя Патронен празник. Училище с богата традиция, с дълга история, училище на 111 години! Училище със съвременен облик, динамично развиващо се, предлагащо възможности за модерно образование на учениците. Това е днес СУ „Петко Рачов Славейков“. 

Истинското богатство не е в това, което имаш, а в това, което даваш. 111 години СУ „П. Р. Славейков“ дава най-ценното на своите ученици – знанието. Поколение след поколение, всяко със своите успехи, тревоги и върхове пише историята му с любов, вдъхновение и вяра. 

111 години са много време в сравнение с човешкия живот, но училището, като храм на знанието, никога не остарява, защото в него живее младостта чрез многобройните му ученици. Необикновен и неповтарящ се е всеки миг в училище, всеки ден е едно ново предизвикателство и едно ново начало! 

За поредна година нетрадиционно, виртуално, но не по-малко тържествено ще премине празникът ни, защото всяка година това е повод да потърсим в себе си чувства, идеи и желание за изява. В седмицата на Славейков,  под наслов „Препрочитаме Славейков“, настоящи и бивши ученици с много ентусиазъм и талант ни припомниха някои от най-емблематичните и вечни творби на нашия патрон. Учениците от първи и четвърти клас подобаващо се включиха в поетичния маратон и с вълнение рецитираха стиховете на народния поет. Техният поздрав бе на фона на прекрасните шевици, изработени с много любов и вдъхновение от второкласниците. С втори том от избрани произведения на Дядо Славейков ни зарадваха учениците от третите класове. Оригиналното издание, събрало в себе си изписани красиво на ръка творби на големия ни възрожденец и вдъхновените от тях илюстрации, за пореден път ни накараха да се чувстваме горди продължители на вековната традиция да носим името Славейковци!

Всеки празник е желан и нужен като равносметка и надежда за по-добро бъдеще.

Честит празник на всички, които носим любовта към родното училище в душите си!

Честит празник Славейковци!

Comments are closed.