110 години училище „Славейков“

110 години мъдрост, знание, опит
С филм за историята, знанията и опита в съвремието, Славейковци посрещат своя патронен празник и 110-годишния юбилей на училището. Създаден с общите усилия на учители и ученици и със специалния принос на един бивш наш възпитаник – оператора Николай Колев, филмът обединява вълненията на всички, свързани с училище „Петко Рачов Славейков“. От висотата на тази почетна възраст с гордост можем да погледнем нашето минало и нашето бъдеще.
СУ „ П. Р. Славейков“ е училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него! 110 години сме част от историята на българското образование. Духът на едно училище се носи от тези, които поддържат традициите и ги предават от поколение на поколение. Повече от цял век даваме най-ценното на своите ученици: знание, възпитание, пример, приятелства. През нашите класни стаи са преминали хиляди млади хора, които успешно се реализират в различни области на живота. Те са нашата визитна картичка, нашият отличителен знак, защото името на СУ „П. Р. Славейков“ е гаранция за добро образование. Зад успехите стоят творческите усилия и всеотдайният труд на много учители, превърнали работата си в призвание. В навечерието на патронния празник на училището, отдаваме не само почит към светлата личност на нашия патрон Дядо Петко Славейков, но и изказваме искрена благодарност към всички творци на историята на училището ни. Днес, повече от век след създаването си, то продължава да е място с широко отворени врати към знанието, където ехти детска глъч, кипи учителски ентусиазъм.
110-годишнината е заслужен повод за гордост за всички – ученици, учители, родители, защото сме част от една достойна история. Вярваме, че и нашите следовници ще продължат традицията, защото да си част от голямата общност на нашето любимо училище, е признание и отговорност. Нека носим с гордо вдигната глава тази чест!

Честит празник!

Comments are closed.