1 340 лева събраха славейковци за лечението на Христо Кунчев

1 340 лева е събраната сума от благотворителните концерти в СУ „П.Р.Славейков“, в помощ на нашия съгражданин Христо Кунчев, който се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Дъщерята на Христо Кунчев – Мария, е ученичка в 9 а клас в чуждоезиковата паралелка на нашето училище, а идеята за благотворителността е на нейните съученици.

„Ръка, която дава – не обеднява. Сърце, което обича – не остарява!” Тези думи на Карло Колоди, авторът на „Приключенията на Пинокио”, ни вдъхновиха преди дни, когато решихме да помогнем на нашата съученичка и приятелка Мария и нейния баща, като организираме това благотворително събитие“, бяха думите на водещата Невена.
Деветокласниците пяха, играха народен танц, драматизираха откъс от „Малкия принц“, Ралица и Митко танцуваха, на сцената оживяха Мечо Пух и Прасчо, а Божидар демонстрира майсторство в рапа.
„Струва си всеки от нас да се замисли за стойността на един човешки живот! Струва си да спрем за миг и да благодарим за възможността да върнем нечия изгубена надежда! За да дарим надежда, са необходими съпричастност и голямо сърце, пълно с доброта. Нека правим всичкото добро, на което сме способни, с всички средства , които имаме, по всички начини, които знаем, на всички места, където можем, по всяко време, на всеки човек!“ Това бяха думите на Мария Кунчева и на нейните съученици към всички славейковци. На финала деветокласниците се хванаха за ръце и взривиха залата с песента “Да протегнем на някой ръка“.

Преди година лекарите откриват, че Христо Кунчев има автоимунно заболяване, което е увредило бъбреците му. Сумата от 40 000 долара е необходима за бъбречна трансплантация, която ще бъде извършена в клиника в Турция.

Дарението от 1 340 лева, събрано от славейковци, ще бъде преведено в банковата сметка на Христо Кунчев. Всеки, желаещ да дари средства, може да го направи на посочените по-долу сметки:

BIC UNCRBGSF
IBAN BG63UNCR70001523481712
Банка УниKредит
IBAN BG48UNCR70002523468756
Христо Атанасов Кунчев

Comments are closed.