Семейството на Славейковци посрещна с усмивки и настроение своите първокласници

При точно спазване на противоепидемичните мерки, Средно училище „Петко Рачов Славейков“ откри тържествено новата учебна година за най-специалните ученици на 15 септември – първокласниците и децата от Подготвителната група, които за пръв път прекрачват училищния праг, за да се потопят в необятния свят на знанието. „Нямам търпение да тръгна на училище, защото очаквам само хубави неща да ми се случат. Надявам се да намеря много приятели“, споделя вълнението си Йоана от първи г клас. „И аз много искам да ходя на училище. Аз мога да чета и да смятам, искам да се науча да пиша много красиво и искам да ми е много интересно“, допълва Любов от първи а клас.


Директорът, г-н Георги Георгиев, приветства първокласниците и техните родители с „добре дошли“, като увери децата, че тук, в училище, те са заобиколени от хора, които ги обичат, и обеща на родителите заедно да превърнат ученето във вълнуващо приключение, а знанията в безценно съкровище.
С великолепни музикални изпълнения Симона и Петя поздравиха всички малки и големи Славейковци.
За пръв път първокласниците чуха звука на училищния звънец и след като директорът плисна вода от менче за късмет, водени от своите учители, малките Славейковци влязоха в красивите си и модерни класни стаи за своя първи учебен час.

Comments are closed.