Клуб “Мисля и живея здравословно!” спечели голямата награда в конкурс

Клуб "Мисля и живея здравословно!" от СУ "П. Р. Славейков", с ръководител г-жа Мая Кондова, спечели голямата награда в конкурс за ученическа разработка на тема: "Моето устойчиво развитие. Моят живот." Организатори на конкурса са: Център за развитие на човешките ресурси; Еразъм +; Европейски корпус за солидарност; Europe Direct; Europass; eTwinning и ECC-Net.

„Нашият клуб разказа, с текст и снимки, как един клас и неговият класен ръководител се борят с климатичните промени и замърсяването и как се създават устойчиви еко навици. Ние сме убедени, че всяко действие или бездействие на всеки човек води до значими промени. И избрахме, чрез реализирането на проект "Чудна градина в училищния двор", да действаме като Защитници на планетата. Избрахме да създадем и да се грижим за едно малко късче от заобикалящата ни среда. На нашето място се появиха три зони: билкова, цветна и експериментална; кът за отдих с храсти; пейки и компостери. Усилията ни са оценени по достойнство и сме сред 7-те финалисти на конкурса“, разказва г-жа Мая Кондова.

Голямата награда в конкурса е участие в тридневен ученически лагер, който ще се поведе в периода 8 – 10 септември. Поздравления за малките еколози и техния ръководител, г-жа Кондова!

Comments are closed.